Sunday, July 16, 2017

За мир у Србији и на Балкану а против грађанског и сваког рата

16.7.2017.

За мир у Србији и на Балкану 
а против грађанског и сваког рата

За православне србске родољубе, патриоте,
 русофиле и све остале грађане Србије



Погрешио сам у наслову повода мог данашњег текста, писма председнику Србије г.Вучићу ( "Председниче, молим вас, не опредељујте се ни за Запад ни за Русију" http://pravoslavnasrbskazajednica.blogspot.rs/2017/07/blog-post.html написавши да „неки грађани Србије траже од власти и председника Србије да се определе између Запада и Русије“, а уствари не ради се само о грађанима и појединим јавним личностима него пре свега о јаким политичким снагама, најпознатијим политичким покретима и партијама, русофилским и прозападним. Русофили оптужују власт и Вучића за издају и претерано служење Западу а прозападни их оптужују за превише неразумног и штетног русофилства. А било који од њих да дођу на власт или да се садашња власт и Вучић сврстају на једну страну, то би изазвало гнев оних других који би узрокоавали непрестану политичку нестабилност и могуће грађански рат, не дао нам Бог то.



Вероватно се русофилима неће баш свидети мој став изнет у тексту, који заступам последњих пар година, мада сам и ја био и прозападан а затим дуго био русофил и сад сам али реалан, али поред онога што волимо често у животу морамо да радимо и оно што не волимо а морамо, а то је дијалог са Западом као светском силом, да нам неби наметнули опет неки рат што би било најгоре за нас у Србији.

 (На карикатури планета Марс гледајући 
непрестане ратове на Земљи каже Сатурну: 
"Хвала Богу, ми немамо људе")

Ипак и окупација се лакше подноси, и у њој се живи и ради, него рат где народ гине и руши се све, нарочито грађански братоубилачки рат који мислим да је највеће зло, кад убија отац сина, син оца, брат брата, што смо имали у другом светском рату, са  комунистичким партизанима друга Тита, равногорцима Чича Драже, разним другим четницима, недићевцима и љотићевцима. Сви смо били Срби и сви се међусобно убијали, хапсили, тукли, и након пола века све до сад нисмо се помирили на националној основи зарад вишег националног интереса него се и даље делимо и мрзимо као наши несрећни преци. И климатске катастрофе (поплаве, пожари, земљотреси, олује и друго), и епидемије болести, и глад, и сиромаштво, све се лакше подноси, преживи и преболи јер је тада народ сложан и солидаран и једни другима помажу. А грађански рат је највеће зло где не знаш ко кога убија, ко за кога ради, ко ће те убити а ко неће, не знаш ни који су  наши и твоји а који њихови, ко ће те издати, ко те прати а ко ти је пријатељ, шта ће сутра комшија да ти уради а шта неће, не знаш на чему си, људи гину око тебе а не знаш да ли ћеш жив дочекати сутра, ти и твоји ближњи, а тада не можеш бити сигуран ни веровати ни својим ближњима, не можеш никоме веровати, тада човек човеку више није брат како учи хришћанство, друге религије и хуманизам, него је тада човек човеку вук како уче најсуровије и најпримитивније врсте паганство и најгори и најмрачнији култови и секте. Заиста  је грађански рат највеће зло које може задесити људе и државу.


 
Православни србски родољуби и ја са њима морамо да се помиримо са тим да много грађана Србије не воли Православље, не воле србство и Србе (сепаратисти разних националних мањина па и много Срба не воле своје србско порекло као нешто лоше и зло,  тзв. аутошовинисти), много грађана Србије не воли Русију а воли Запад, и морамо се мирним путем борити за своје вредности, стрпљиво, полако и постепено а никако нагло, јер верујем да би НАТО ушао војском у целу Србију, а већ нам је на Косову још од 1999. и око Србије су све земље чланице НАТО-а. НАТО би пре Русије ушао и видљивом војском у целу Србију са свих страна, баш као што је Хитлерова војска ушла у Србију пре СССР-а, и СССР се тада није бунио, а тек кад је Хитлер напао и СССР Коминтерна је наредила домаћим комунистима да дигну револуцију против Хитлера, а Британија и САД су и пре тога гурнули Дражу Михајловића у устанак, и Србија и Срби су сами чак четири године крварили, и тек након тога Срби који су преживели дочекаше Црвену Армију која је са избегличком краљевском владом и „савезницма“  довела Тита и комунисте на власт што је за православне Србе била нова окупација или блаже речено прогон, гоњење, мучеништво, гушење, ућуткивање, маргинализовање, изолација. И има ли логике да су по уверењу већине данашњих православних србских родољуба Недић и Љотић били јунаци и спаситељи србског народа и Србије, а да у исто време данашњу власт Србије и Вучића који раде исто што и Недић и Љотић, најжешће оптужују за издају?
Тако је било, слично је и данас, јер историја се понавља лошим ђацима, и то је сматрам реално и разумно гледиште на нашу ситуацију, нашу прошлост, садашњост и будућност. 

Нек нам Бог подари Србију мира и колевки, рађања и смеха срећне деце, запослене и заљубљене омладине и задовољних старијих људи, а не Србију ратова, крви, пушака и гробова, јер зар нам тога није било доста и превише и током целе наше србске историје и током недавних ратних и крвавих 90-тих година. Дај нам Господе Боже, молим те, мир у Србији и око ње, на Балкану, у региону, а све остало ћемо ми наш народ и грађани сами и заједничким трудом и радом постићи, направити, зарадити и изградити. И да живимо срећно на много година, на многаја љета. Амин (нека тако буде, тако је). Боже дај. Дај Боже!

Владимир Јанковић
Србија


Фејсбук (Facebook):
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)

Група на Фејсбуку „Православна србска заједница“ (братство и сестринство)

Блог Православна србска заједница“ (братство и сестринство)

Твитер (Twitter):
Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (Vkontakte):

Владимир Янкович


Елицы (Elitsy):
Владимир Янкович

Погледајте моје разне видео снимке:
- моје говорење на разне теме,
- моје музичке и хумористичке монтаже,
- моје ђускање,
- итд. ,
на ова три канала:

Vladimir Jankovic Serbia

Vlada-J.-SerbiaEurope

Владимир Янкович


Скајп (Skype): vladimir.jankovic.vlada


No comments:

Post a Comment