Saturday, May 13, 2017

Посао, новац и љубав – свесно, несвесно и подсвесно (ВИДЕО)

Посао, новац и љубав 
– свесно, несвесно и подсвесно
(ВИДЕО)

      13. Maj 2017.


     Хтедох да избегнем писање о парама (новцу), заради, послу, раду, мада је рад свуда присутан чак и ако не зарађујемо, јер увек нешто радимо, не лежимо по цео дан и ноћ, и хтедох да избегнем политику у коју некад склизнем, па да пишем о нечем веселијем и лепшем, али схватам да ја осим тих озбиљних сивих ствари, тема, просто не знам о чему бих писао.


     Теме о љубави су популарне, о музици, уметности, забави, шоу бизнису, и тако то. Имам додира и са тиме, али нисам баш упућен у то, сем у љубав, али ње нешто и нема у мом животу последњих година.

    Како онда да пишем о нечем што немам? Имам љубави генерално, уопштено, за све и свакога колико могу, али према некој жени у смислу мушко-женске љубави то ми је све спласнуло, пригушено, избледело, јер схватих да у овим мојим средњим годинама нема жене ако немаш довољно новца. А за љубавне авантуре нисам баш расположен јер оне доносе често и главобоље, муку, мучење, проблеме, горка искуства и томе слично. За те авантуре су људи тврђег срца, а ја тај нисам, имам меко, може бити и романтично срце, треба ми искрена љубав да бих могао ући са неком женом/девојком у везу. Мислим на средовечне девојке, ове од око 30 година па на више, а и од њих сам старији 15-так или мало мање година.

   Каже један мој стари познаник да код мене није проблем новац, него да треба да се опустим. Можда је у праву. Исповређиван сам ја много од девојака, па се ваљда почех и да плашим од њих. И да их избегавам, подсвесно, несвесно. То је оно кад неки момци кукају да им треба девојка а не могу никако да је нађу. Ту није проблем у свим девојкама него у њему, није спреман за девојку, подсвесно их одбија и плаши се њих, плаши се одбијања, повређивања емотивног, или слично.



    Исто је и са новцем, људи кукају требају им паре, треба им посао, али подсвесно они не желе посао, не желе паре, не желе да раде, и то други људи и послодавци осете па избегавају да им дају посао, и сам Бог то зна и види и не даје ти то што подсвесно одбијаш иако свесно призиваш. То сад улази у психоанализу, психологију и друштвене науке о човеку. То је можда нека врста шизофреније, располућености, кад свесно хоћеш једно а несвесно то нећеш, него хоћеш, привлачиш и призиваш нешто друго. Треба помирити своје свесно и несвесно. Нисам читао Фројда, само помало чуо о његовом учењу, већ ово више кажем из мог личног искуства и из текстова других аутора популарне психологије, филозофије и религије.

ВИДЕО
Ljubav, posao i novac, 
put ka uspehu, YouTube... - Vlada J. 


Пријатно гледање и хвала на гледању!
Погледајте и друге моје видео снимке на ова три канала:

Vladimir Jankovic Serbia

Vlada-J.-SerbiaEurope

Владимир Янкович


Фејсбук: Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)


Твитер: Vladimir Jankovic
@VladimirJanSrb

Вконтакте (руска најпознатија друштвена мрежа): Владимир Янкович


Елицы (православна руска друштвена мрежа): Владимир Янкович

Група на Фејсбуку „Православна србска заједница“ (братство и сестринство)

Блог Православна србска заједница“ (братство и сестринство)

Скајп: vladimir.jankovic.vlada

No comments:

Post a Comment