Thursday, March 24, 2016

Љубав, молитва, мотивација за рад, зараду новца, љубавну везу и брак

Љубав, молитва, мотивација за рад, 
зараду новца, љубавну везу и брак
       Најпре, хвала ти Боже, што сам здрав и материјално обезбеђен колико толико, што су моји ближњи релативно здрави и што су живи. Гурамо некако. Ти то видиш боље него ја, него ми, него Фејсбук и друштевне мреже. Бог је изнад Гугла, Фејсбука, целог интернета, изнад свих тајних служби, изнад сотоне који нас посматра, изнад неког „Великог брата“, Антихриста, и сви они виде само оно што им Бог који је изнад њих, допусти да виде, а сам Бог види све, види и њих, види све шта ко ради, говори, мисли, осећа, ту је Бог, у Духу који све прожима, и зато Бог има увид у све створено а Он сам је нестворен, Oн је Створитељ и постојао је одувек у вечности, постоји сада у садашњем тренутку, у сваком тренутку и постојаће заувек.

      Дакле, као што су неки могли видети који су   гледали моје новије видео снимке на YouTube-у, говорио сам о потреби човека да зарађује новац, да се материјално обезбеђује, поред молитве Богу и практиковања духовних врлина. Без новца и материјалног не можемо много учинити на духовном плану, осим ако смо монаси па живимо ван света и Црква нам обезбеђује храну и боравиште, а и монаси раде свакодневно на својим послушањима, тј. пословима за које су одређени од  стране игумана, старешине манастира. Дакле, ишао у манастир или живео у свету, рад ти не гине, мораш да радиш, да зарадиш за живот, а не да ленствујеш и да те други издржавају, да будеш паразит на туђим леђима, то је нечасно, неморално, непоштено, осим ако си инвалид или психички неспособан за било који рад, али и  већина болесних људи и инвалида могу да раде неке послове па чак и да зарађују.

     Живот је борба. Новац не пада са неба сам. Да је тако, сви бисмо били богати или просечног имовинског стања а није тако у свету и у Србији јер има много сиромашних, сиромашних пензионера, сиромашних родитеља који немају својој деци да дају редовну храну, одећу, обућу, да им плате школовање, лечење, итд. А ти ако можеш, заради не само за себе, него и за друге да можеш даривати другима нешто новца или им купити нешто, да Бог тебе награди јер блаженије је давати него узимати, каже Свето писмо. Блаженије је и давати љубав него је примати и стално тражити од других да нам је пружају. То је себично и то је слабост. А великодушно и доброчинство је давати, пружати другима љубав, новац и ствари које су им нужно потребне за основни живот а не могу да их сами зараде или стекну.

      Новац ти треба и ако ниси у браку, да би могао да планираш и оствариш брак а пре тога љубавну везу, јер не можеш тражити жену ако у исто време или пре тога не тражиш да довољно зарадиш. Жена не мора да буде запослена јер може доста да ради као домаћица куће и као мајка у чувању деце, али мушкарац прави мора да зарађује довољно за себе, жену и дете, тим пре ако жена нема породиљско боловање па нема ни примања новца. То јесте велики терет и задатак мушкарцима да се боре за сваки динар, као у рингу, да буду борци упорни, вредни, издржљви, да не клону духом, да не одустају лако, да буду жилави, да се боре за своју жену и дете или децу. Другог пута сем те борбе за сваки динар нема, ако хоћеш добар брак. Ако идеш на то да те жена издржава или њени родитељи и родбина, онда ћеш бити њихов слуга и морати да их слушаш стално па и када ти није по вољи. Ми мушкарци а и жене, чим смо се родили бачени смо у ринг живота са аждајама, са змијама отровницама, са злобним, завидним и пакосним злим духовима (демонима) и људима, у ринг са јаким мушкарцима, ратницима, гладијаторима, од којих су неки јако сурови, али то је живот, и нема ти друге него да се бориш. Ако ти не иде, ако је негде тврдо, промени тактику, али устани и настави борбу. Не предај се. Падни ка Богу, моли Га за још снаге и за још Светога Духа љубави, да те Господ Њиме испуни, да ти дарује енергију, мотив, вољу, мудрост, знање, вештину, истрајност, упорност, труд, марљивост, кондицију. Затим устани и крени даље, узбрдо, ка новим победама и успесима.

     Верујем да већина који ово читате већ знате то, и да примењујете. Али за оне млађе и оне који нису ово знали ето у овом тексту мало поука и савета.

Facebook:
Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada) https://www.facebook.com/vladimir.jankovic.vlada

Моја три канала са видео снимцима:

Vladimir Jankovic Serbia

Vlada-J.-SerbiaEurope

Владимир Янкович


Twitter:

Vladimir Jankovic

@VladimirJanSrb

https://twitter.com/VladimirJanSrb


Руска и светска друштвена мрежа „Вконтакте:
Владимир Янкович

Православна руска и светска мрежа „Елицы:
Владимир Янкович

Група на Фејсбуку „Православна србска заједница“: https://www.facebook.com/groups/pravoslavnasrbskazajednica    

Блог братства и сестринства "Православна србска заједница": 
http://pravoslavnasrbskazajednica.blogspot.com    

Skype: vladimir.jankovic.vlada 



No comments:

Post a Comment