Wednesday, November 18, 2015

Ко диктира моду?

 Ко диктира моду?
Модна колекција инспирисана Византијом православним источним римским царством
      Обична девојка или жена, ако једном пожели да буде оригинална или нема шта друго, обуче неке ципеле или гардеробу које се разликују од других и сви јој се смеју као сељанки, неукусној, кичу, шунду, жени која не прати моду, старомодна је, ненормална, не уме да уклопи боје и делове гардеробе, итд. А позната жена, глумица, певачица, водитељка на ТВ или слично, кад обуче исто то или у тој комбинацији, често модни креатори и медији прогласе то за нову моду, модне куће убрзано почну то да производе, шире рекламе по свим медијима, жене масовно купују, облаче и носе и сви им се диве како прате моду. Ко ту кога прави мајмуном тј. мајмуницом?
Модна колекција инспирисана Византијом православним источним римским царством
Дакле, нема правила у моди. Не копирајте друге строго као робови. Облачите се како када желите и како вам прија. "Мода" је пролазна. Постоји само уобичајено облачење за одређени период времена и одређене државе и народе и неуобичајени за исто то. А лепо и ружно је релативно јер су укуси различити. И мода је релативна, јер оно што је у моди, сутра већ није, а већ прекосутра опет јесте. И строго пратећи моду ви робујете произвођачима одеће и обуће које на рачун масовног праћења моде од вас сваке сезоне зарађују и терају вас да вас је срамота да прошлогодишњу гардеробу и обућу која вам се свиђа носите и ове године, него сваке године морате да трошите новац на нову моду. Зашто неби и обичне жене могле да покрену неку моду или да продуже неку моду више година, а не само познате жене, модне куће и трговци?


Модна колекција инспирисана Византијом православним источним римским царством



        Будите своји. Цените и поштујте себе. Носите оно што вама прија а не будите малограђани који ће вечито да робују „ономе шта ће свет да мисли и каже“ о вама. Нека вам најважније буде оно шта мисли и говори Господ Бог и шта искрено Ви лично желите, и евентуално и помало узмите у обзир и ставове ваших најближих.

Владимир Јанковић
Србија


Профил на Фејсбуку:
"Владимир Јанковић Влада (Vladimir Jankovic Vlada)"

Профил на руској и међународној друштвеној мрежи "Вконтакте":
"Владимир Янкович"

Профил на православној руској и међународној мрежи "Елицы":
"Владимир Янкович"

Група на Фејсбуку „Православна србска заједница“:

Блог братства и сестринства "Православна србска заједница":

Skype: vladimir.jankovic.vlada

Моји видео снимци:
Vladimir Jankovic Serbia



















No comments:

Post a Comment